Magyarország Nemzeti Atlasza

1. Állam és nemzet
4. Gazdaság

Elismerés

Újabb nemzetközi szakmai elismerésben részesült Magyarország Nemzeti Atlasza – a Társadalom című kötet angol változata megkapta a Nemzetközi Térképészeti Kiállítás közönségdíját

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association) által 2021. december 13-18. között Firenzében tartott 30. Nemzetközi Térképészeti Konferenciához (International Cartographic Conference - ICC) kötődően ismét megszervezte a Nemzetközi Térképészeti Kiállítást, amelyen az elmúlt két év jelentősebb kartográfiai műveit mutatták be.

Az előző évekhez hasonlóan, a szakmai zsűri hét kategóriában és egy különdíjban emelte ki a legkiemelkedőbb alkotásokat. A rangos nemzetközi seregszemlén több mint 380 pályamunka közül a Magyarország Nemzeti Atlasza idén megjelent Társadalom kötet angol változata kapta a legtöbb szavazatot, így az International Cartographic Exhibition közönségdíját a National Atlas of Hungary – Society c. kötet nyerte.

A 2019-ben az „Atlasz” kategóriában elnyert "ICA International Cartographic Exhibition Award Winner" elismerést követően a Magyarország Nemzeti Atlasza sorozat 2021-ben ismét rangos elismerésben részesült. Ezúttal a Kárpát-medence társadalmi összefüggéseit bemutató Society c. kötet az érdeklődő szakmai nagyközönség megítélése szerint emelkedett ki a világ szinte valamennyi rangos kartográfiai és geoinformatikai műhelyéből származó pályaművek közül.

További részletek
Katalógus a beküldött pályaművekről

Korábbi évek győztesei: 2015, 2017, 2019

Magyarország Nemzeti Atlasza Természeti környezet című kötetének angol kiadása megkapta
a legrangosabb nemzetközi szakmai kitüntetést

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association) 2019. július 15-20. között Tokióban tartotta a kétévente megrendezésre kerülő Nemzetközi Térképészeti Konferenciát (International Cartographic Conference - ICC). A rendezvény keretein belül hagyományosan megszervezett International Cartographic Exhibition mindig az előző két év legjelentősebb kartográfiai alkotásait mutatja be egy előzetes válogatást követően.

A nemzetközi szakmai zsűri hét kategóriában díjazta az elmúlt két évben megjelent műveket. Az "Atlasz" kategóriában az I. helyet Magyarország Nemzeti Atlasza Természeti Környezet c. kötet angol kiadása nyerte. A National Atlas of Hungary - Natural Environment c. atlasz a 2017-2019 közötti időszakban a kategóriában bejutott több mint 40 résztvevő közül bizonyult a legjobbnak és kapta meg a "ICA International Cartographic Exhibition Award Winner" címet.

A zsűri méltatásában kiemelte az átfogó atlasz kartográfiai sokszínűségét, amellyel Magyarország és környezetének természetes állapotát mutatja be infografikák, grafikonok és szöveges leírások kíséretében.


A díjazott atlaszok listája
További részletek
Katalógus a beküldött pályaművekről

Korábbi évek győztesei: 2015, 2017