Magyarország Nemzeti Atlasza Természeti környezet című kötetének angol kiadása megkapta
a legrangosabb nemzetközi szakmai kitüntetést

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association) 2019. július 15-20. között Tokióban tartotta a kétévente megrendezésre kerülő Nemzetközi Térképészeti Konferenciát (International Cartographic Conference - ICC). A rendezvény keretein belül hagyományosan megszervezett International Cartographic Exhibition mindig az előző két év legjelentősebb kartográfiai alkotásait mutatja be egy előzetes válogatást követően.

A nemzetközi szakmai zsűri hét kategóriában díjazta az elmúlt két évben megjelent műveket. Az "Atlasz" kategóriában az I. helyet Magyarország Nemzeti Atlasza Természeti Környezet c. kötet angol kiadása nyerte. A National Atlas of Hungary - Natural Environment c. atlasz a 2017-2019 közötti időszakban a kategóriában bejutott több mint 40 résztvevő közül bizonyult a legjobbnak és kapta meg a "ICA International Cartographic Exhibition Award Winner" címet.

A zsűri méltatásában kiemelte az átfogó atlasz kartográfiai sokszínűségét, amellyel Magyarország és környezetének természetes állapotát mutatja be infografikák, grafikonok és szöveges leírások kíséretében.


A díjazott atlaszok listája
További részletek
Katalógus a beküldött pályaművekről

Korábbi évek győztesei: 2015, 2017